Pöytäkirjalisäys koronapassista

Haluan kirjattavaksi pöytäkirjaan, että kun 2021 Suomi otti käyttöön ns. koronapassin, minä pidin sitä kammottavana.

Kammottavinta on se, kuinka helposti ihmiset taas lähtevät mukaan johtajien ohjelmiin ja lehdistön kiihotukseen jakaa kansa puhtaisiin ja saastuneisiin. Maagiseen ajatteluun (hyvä vs paha, puhdas vs. saasta), ihmisissä, jotka varmasti pitävät itseään ”tieteellisinä ajattelijoina” (koska he uskovat valtaa ja auktoriteetteja). (Jos rokotteet toimisivat, koronapassia ei tarvittaisi, ja jos rokotteet eivät toimi – kuten tässä vaiheessa pitäisi olla jo selvää – koronapassia ei tarvita.) Mutta virkamiesten ja poliitikkojen pitää tehdä jotakin, jotta he ansaitsevat pestinsä, jotakin päättävän ja vaikuttavan näköistä, oli se jokin sitten järkevää tai kammottavaa tai ei – vallan näkökulmasta se mitä valta tekee on aina oikein, ja suostumalla vallankäyttöön yksilö voi lukeutua vallanpitäjiin ja näin olla oikeassa.

Nämä tyytyväiset ihmiset: ”Tämä on tosi helppoa, näytän vain tältä koneelta, joka seuraa ja kuuntelee jokaista liikettäni, valtion virkamiehen määrämän todistuksen, että en kuulu niihin saatanan saastuneisiin, jotka vaarantavat meidät puhtaat. Mikseivät kaikki tee kuten minä!”

Totta puhuen tilanteeseen päätyminen on sen verran ahdistavaa, että jätän koko aiheen tämän lyhyen pöytäkirjalisäyksen jälkeen tähän. Ihmiskunta on pelottavaa. Olen tänä vuonna tykästynyt koiriin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.