Paluu Tapiolan lukioon alumnipäiväksi

Kouluvierailut ovat aina mukavia. Nuorissa parasta on se, että heistä voi vielä tulla vaikka mitä. Minusta taas ei enää saa kemistiä. Olen käynyt kouluissa lähi- tai etävisiitillä Pohjanmaata ja Karjalaa myöten, ja aivan erityisiä kouluvisiittikohteita ovat luonnollisesti omat vanhat alma materit. Mainingin koulun (Kivenlahdessa) 40-vuotisjuhlissa minulla oli kunnia pitää taannoin puhe, tänä syksynä pääsin vierailemaan Tapiolan lukion alumnipäivillä, jossa esiintyivät myös DNA:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen, toimittaja Eveliina Lauhio, Vihreän eduskuntaryhmän poliittinen asiantuntija Saila Lindroos ja muusikko Jesse Viinikangas.

Alumnipaneeli 2021, kuva Pia Liimatainen. Vasemmalta: Viinikangas, Lindroos, Lauhio, Konstig, Tolvanen

Muistelimme täydelle auditoriolle lukiolaisia omia opiskeluvuosiamme, kerroimme miten elämä sen jälkeen jatkui, jaoimme omia näkemyksiä muuttuvasta lukiosta sekä erilaisia syvällisempiä tai maanläheisempiä vinkkejä oppilaille (käykää suihkussa…). Tilaisuuden jälkeen nautimme koulun ruokalassa aivan ilahduttavan herkullista tonnikalapastaa, oma eka lounaani siinä ruokalassa sitten kevään 1996. Koulu oli sisältä rempattu uusiksi, opettajakunta oli ehtinyt vaihtua lähes kokonaan omista ajoistani, mutta tuttuja kasvoja heidänkin joukostaan löytyi.

Oikein sydämellinen päivä, josta – mikä mukavinta – saimme kuulla mitä myönteisintä palautetta nuorilta. Tapiolan lukion sivuilla tapahtumista kerrottiin täällä: https://www.espoo.fi/fi/tapiolan-lukio/alumnitoiminta#section-28114