Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki – artikkelini Poliisiammattikorkeakoulun valintakoekirjaan

Jos haluaa poliisiksi, kynnys on nyt sen verran korkeampi, että joutuu lukemaan minunkin tekstiäni. Poliisiammattikorkeakoulun uusi valintakoekirja Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki – Kahdeksantoista näkökulmaa poliisin työhön on juuri julkaistu, ja yksi sen artikkeleista on minun kirjoittamani. Kirjailija valehtelee ja puhuu totta perustuu luentoon, jonka pidin Poliisiammattikorkeakoulun kuulusteluopin kurssilla vierailevana luennoitsijana syksyllä. Se oli erinomainen kokemus.

Artikkelini (s. 152->) ei tietysti käsittele poliisin työtä sinänsä, koska ihan kaikkien alojen asiantuntija en minäkään ole, vaan se pohtii totuuden ja valehtelun kysymyksiä kirjailijan ja kirjallisuuden näkökulmasta. Näin muun muassa: miten kirjailija luo totuudellisuuden illuusion; miten valehdella yksityiskohdilla; mitä ihminen tekee kun hän puhuu; näkökulmatekniikka ja epäluotettava kertoja totuuden paljastamisessa ja peittämisessä; miksi Liam Gallagher ei lue romaaneja ja miksi pitäisi.

Kirja on kaikkien luettavissa sähköisenä osoitteessa:

http://www.polamk.fi/poliisi/poliisioppilaitos/home.nsf/pages/195952FA63E49DE8C2257C47003DE590