Helmi Koskikarin osso bucco

Naudan potkakiekkoja

juureksia, kuten porkkana, sipuli, lanttu, juuriselleri, palsternakka

sitruunaa

persiljaa

lihalientä

riisiä

Tee potkakiekkojen ulkoreunaan viillot, etteivät ne käpristy. Ruskista potkakiekkojen pinta kuumalla pannulla molemmin puolin. Kuutioi juurekset ja ruskista voissa. Laita valurautapataan. Kaada sekaan lihalientä, suolaa, rouhittua mustapippuria, laakerinlehtiä.

Uunissa pitkään kunnes liha on mureaa ja luuydin sulavaa.

Loppuvaiheessa lisää sekaan sitruunankuoret paksuina siivuina sekä riisiä sen verran, että lihaliemi imeytyy siihen. Ennen kuin kannat pöytään, kaada kattilaan runsaasti tuoretta persiljaa.

P1020626

5 kommenttia artikkeliin ”Helmi Koskikarin osso bucco

  1. Hyvältä näyttää, mutta että lihalientä (ellei täsäs nyt tarkoitettu sananmukaisesti lihalientä joko synytyy luita ja ytimiä keittelemällä) – vie maton alta koko buccon idealta.

  2. On. ”Lihaliemi” reseptissä tarkoittanee yleisesti ruskeasävyisen aromimahvennenapin lisäämistä nesteeseen. Mutta ehkäpä, kuten jo aiemmin epäilin, tässä tarkoitetaan nimenomaisesti puhtaan ja itse valmistetun lihaliemen lisäämistä.

    • Oikein epäilit. Vanhempien Koskikarien kodissa helmiäisnapit olivat helmiäistä ja lihaliemi keitetty lihaisista luista. Sittemmin on tämä nykyaika korruptoinut sanat tarkoittamaan jotain muuta kuin niiden sisältöä.

Kommentointi on suljettu.