Taustatöitä Perkeleeseen

Minusta oli uudessa Gloria-lehdessä (Touko 2015) )minihaastattelu, jossa tuli mainittua sekin, että olen viime vuosina lukenut paljon erilaista rock-kirjallisuutta taustatyöksi tulevaan Perkele-romaaniini. Laitan tähän valokuvan, jonka olen ottanut työhuoneeltani. Siinä on pieni otos taustatyöksi lukemiani kirjoja – otos on valikoitu vain sen mukaan, mitkä teokset olivat paikalla kuvaushetkellä. Vain osa kaikesta liittyy musiikkiin, joskin tietysti aika merkittävä osa.

 

DSCF2607

 

Näistä kirjoista voisin erityisesti mainita kaksi. Gary Valentine Lachmanin Tajunnan alkemistit oli hirveän viihdyttävä kuvaus hippiliikkeen pimeästä ja esoteerisesta puolesta. Antti Hurskaisen Ozzyteksti on aivan mainio kokoelma esseitä Ozzy Osbournesta. Hurskaisen kirjoja luen lisää, mistä hän jatkossa kirjoittaakin.

Sen lisäksi olen kuunnellut enemmän musiikkia kuin laki ikinä sitten teinivuosieni. Eikä vain heviä, vaan kaikenlaista muutakin The Doorsista Bachiin. Jösses se on helppoa nykyään kun on Youtube ja kaikki.

Tämä vain pikaisesti, kirjoitan lisää paremmalla ajalla.

Ai niin muuten: Pertti Kurikan Nimipäivät VOITTOON.

20.5.:

Tässä somehenkisesti kuva Gummeruksen eilisestä Kukan päivän tilaisuudesta, jossa Katja Leino haastattelee minua Perkeleestä.

 

V__20F7