Soundtrack, Perkele I

eli

Valittuja paloja romaanin soittolistalta – ensimmäiset kolme lukua

*

Mason oli tehnyt näitä hommia 80-luvulta lähtien, hän oli ollut ajamassa Venomia täältä ulos kun niiden viidenkymmenen jalan korkuiset tulisuihkut meinasivat sytyttää koko paikan.

…koska tiputus lavan valoista ja sähköstä hämärään suljettuun lentokoneeseen, jossa taustamuzakkina soi instrumentaaliversio I Was Made For Loving Yousta, tiputus rokkijumalasta väsyneeksi keikkatyöläiseksi oli tiputus liian korkealta.

Biisi, joka sai Koben tarttumaan kitaraan vuonna 1992:


Iggy and the Stooges, MC5, New York Dolls, Johnny Thunders ja The Ramones – protopunkin järjestäytynyt rikollisuus toimi monen famiglian voimin.

(Minkäs näistä nyt valitsisi?)

Kaikista ensimmäisen sukupolven punkkareista ehkä itsetuhoisin ja itsetuhossaan pelottavin, James Osterberg, jäi eloon…

Kohtalokas c-kasetin loppu:

Valopatsas pimeää valoa

Ja minkä levottomuuden häneen laittoi jokin Brucen Thunder Road: Kristus! Että hänkin voisi ajaa autolla talon eteen, ja sieltä kävelisi tyttö, joka oli ajanut kaikki muut pojat pois, ja tyttö istuisi viereiselle penkille ja he voisivat ajaa kahdestaan minne vain…

Miikka oli yksin lavalla kukkakuvioinen Ibanez kädessä (kukkakuvioinen!) koko kolmen biisin settinsä kuin mitään yleisöä ei olisi paikalla, kuin se soittaisi vain huvikseen – tai ei, ei huvikseen, vaan aikaa tappaakseen, jopa vähän huonotuulisesti, kuin Miikka todella murhaisi tylsää aikaa pois säröarpeggioilla. Ja totisesti, jos ajan otti hengiltä jollakin, Mike teki hyvää työtä aloittamalla Van Halenin Eruptionilla.

Out of thousands, who are known, or want to be known, as poets…

Sometimes it’s hard to be a woman…

Well you can go on, for a long time…

Miksen mä muista sua? Anteeks.”

”Ei se mitään. Mulla oli tumma tukka ja meikki. Mä inhosin tätä strawberry blondea, mä halusin olla Stephanie Seymour viimeistään Don’t Cryn videon jälkeen.”


 

MH: Mikä on maailman rankin levy?
Kris: Kevätuhri. Ei, en selitä, kuunnelkaa se.