Totuus naisista Viikon kirjana

Pidän tärkeänä sitä, että romaanini liikkuu useammalla tasolla. Totuuden naisista voi lukea vetävänä tarinana yhden perheen kriisistä, mutta samalla se toimii syvemmällä, temaattisella tasolla muun muassa kuvauksena edistyksellisen ja perinteisen maailmankatsomuksen kolahduksesta – mikä on minusta tämän(kin) ajan keskeisiä kysymyksiä.

Ilokseni kerron, että Totuus naisista on nyt YLE:n Viikon kirja. Meillä oli Nadja Nowakin kanssa kirjasta mainio keskustelu, jossa pääsimme pinnanalaisten teemojen pariin. Keskustelusta koostettua radio-ohjelmaa pääsee kuuntelemaan Areenaan täältä:

http://areena.yle.fi/radio/1803278

Kirjailija Joonas Konstig ja Nadja Nowak keskustelevat romaanista Totuus naisista. Tapani on 56-vuotias mies, jolla on hyvä työ muovitehtaan talousjohtajana, vaimo ja kaksi aikuistuvaa tytärtä. Elämässä nimenomaan työ on ollut hänelle se tärkein, kunnes on pakko laittaa Elämän Tärkeimmät Asiat uuteen järjestykseen. Tragikoominen Tapani on aivan pihalla omasta elämästään. Hän on verkatehtailijan poika, josta tuli muovin ammattilainen, muovi-Tapani, joka ei ymmärrä aikuistuvia tyttäriään ja on vieraantunut vaimostaan. Jossain vaiheessa elämää on kuitenkin ymmärrettävä, että tämä on nyt tässä, mitään muuta, suurempaa ei tule. Kirjailija Joonas Konstig ja Nadja Nowak keskustelevat romaanista Totuus naisista. Sampo Mäkelä lukee näytteet.

Haastattelut saattavat aina sisältää pieniä spoilereita, niin nytkin. Jos aiot lukea kirjan, voit tietysti kuunnella haastattelun lukemisen jälkeen. Jos et ole vielä päättänyt lukea kirjaa, toivottavasti keskustelu saa sinut kiinnostumaan siitä.

Eetteritse ohjelma lähetetään uudestaan YLE Ykkösessä sunnuntaina 17.3. klo 8.20.

Tervetuloa, kallis kuulija – juuri sinä!

Kuva Sanna Einola