Hengenveto ennen sukellusta

Ehkä hankalin vaihe kirjan kirjoittamisessa on tämä nykyinen: kun se on kasassa ja käyt sitä läpi vielä, taas, ties monennen kerran, mutta nyt yhä kriittisemmin, koska nyt se on menossa muiden luettavaksi. Ja tässä vaiheessa se ei tarjoa sinulle enää mitään uutta ja yllättävää. Tunnet kaikki hahmot, näet käänteet tulevaksi ennalta, kaikki nasevat kohdat ovat vanhoja, pinnan alle naamioidut teemat tuntuvat pomppaavan silmille. Ja virheet ja heikkoudet ne vasta hyökkäävätkin.

The deep breath before the plunge

Ja silti pitää luottaa siihen, että lukijalle kirja on eri. Ja luotatkin, koska eipä sinulla paljon vaihtoehtoja ole.

Margaret Atwood:

”You can never read your own book with the innocent anticipation that comes with that first delicious page of a new book, because you wrote the thing. You’ve been backstage. You’ve seen how the rabbits were smuggled into the hat.”

Yksi kommentti artikkeliin ”Hengenveto ennen sukellusta

  1. Paluuviite: Romaanin kirjoittamisen vaiheista | Joonas Konstig

Kommentointi on suljettu.