Kesän lukijahaaste

Poistun blogin ääreltä viettämään aikaa Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Siksi aikaa nostan tämän lukijakysymyksen pohdittavaksenne, nyt viiden pisteen vihjeellä varustettuna.

*

Tässä toinen lukijahaaste kesän ratoksi. Ensimmäinen lukijahaaste etsi Totuus naisista -romaanin lukua, joka sisälsi viittaukset sekä Ahneisiin ja viattomiin että Kaikki on sanottuun. Nyt jatketaan samassa hengessä etsimällä kirjoissani esiintyvää toisenlaista yhdistävää tekijää.

Kysymys, kalliit lukijani, kuuluu:

Kuka sivuhenkilö on esiintynyt kussakin kolmessa kirjassani?

Henkilö on hieman eri-ikäinen eri kirjoissa, joskin käytös on melko lailla samaa. Kaikki on sanottu sijoittuu vuosiin 2002 – 2004. Totuudessa naisista henkilöhahmo on siis jo kymmenisen vuotta tuota vanhempi. Ahneet ja viattomat on ajoitukseltaan epäspesifi, mutta sen tarinat tapahtuvat vuosisadan ensikymmenellä eli nolkytluvulla.

Edellisen lukijahaasteen voittaja nimimerkki Katina sai palkinnoksi omistetun niteen uusinta romaaniani. Tämän haasteen voittaja voi vapaasti valita palkinnokseen yhden kolmesta em. kirjastani, jonka lähetän hänelle omistuskirjoituksella.

Vastaa kommenttina tähän postiin taikka meilitse konstigblog (at ) gmail.com. Henkilötietojasi ei julkaista.

Tämäkin kesä menee minulla enimmäkseen töissä, seuraavan romaanin parissa. Kesä on hyvää aikaa istua kellarissa.

 Kansi Tuomo Parikka

Hyvää kesää kullekin erikseen ja yhdessä.

*

Ratkaisuvinkki:

Henkilö esiintyy kirjassa Ahneet ja viattomat alkupuoliskolla, Kaikki on sanottu keskellä ja Totuus naisista lopussa. Ainoa varsinainen puherooli hänellä on Ahneissa ja viattomissa, muut esiintymiset ovat pikaisia cameo-rooleja.

Haaste on voimassa kunnes se ratkaistaan Haaste on ratkaistu.

9 kommenttia artikkeliin ”Kesän lukijahaaste

 1. Pahoittelen heti innokkuuttani, mutta luettuani kirjoituksesi ja syötyäni ruokapalasen, tuli tarve vastata. Kyseisen henkilön on oltava opettaja, siis ’totuus naisista’- opettaja. Olen valitettavasti lukenut vasta tuon kyseisen kirjan enkä voi pohtia ketä muissa tuleekaan esiintymään, mutta silti. Ja perustelen tätä sillä, että opettaja on innokas. Sinä olet innokas. Minä olen. Niinkuin me kaikki sen oltava siis hän.
  Ja kiitos kirjoistasi! Niistä paistaa harvinainen viisaus.

 2. Hei, en todellakaan ymmärrä tätä SE/HÄN – konstailua, suomalainen kaunokirjallisuus on tähän päivään asti selvinnyt hän- sanalla aivan loistavasti. Ongelmia ei ole ollut myöskään käännöskirjallisuuden suhteen! Totuus Naisista-teoksen alkusovut pohdin tätä snobbailun tarvetta! Konstigin konstailu ei saanut muuta efektiä kuin vastenmielisyyden!!

 3. Nörttismies Tenho (Arhippa) taitaa olla ainakin kahdessa ensimmäisessä kirjassa (ei aivan vinkatuissa kohdissa, mutta veikkaan silti häntä).

  • Loistava veikkaus kyllä. Ei juuri hän ketä haettiin, mutta ellei kukaan ole löytänyt oikeaa vastausta jouluun mennessä, julistan sinut voittajaksi.

 4. Paluuviite: Tehtäväpaketti kirjojeni ahkeralle lukijalle | Joonas Konstig

 5. Oriveden esiintymistesi innoittamana luin kaksi ekaa teostasi, jotka olivat saatavilla Lauttasaaren kirjastossa. Siispä joudun arvaamaan. Mahtaiskos kyseessä olla usein maistissa liikkuva Vote? Kaikki on sanottu-teos oli minulle kovaa valuuttaa. Kirjan loppu oli tosin hieman liian söötti minun makuuni.

  • Sepä se, Votehan se joka teoksessa heräilee. Hienosti arvattu. Laitan sinulle meiliä, niin toimitetaan palkinto voittajalle. Kiitokset osallistumisesta, myös muillekin!

Kommentointi on suljettu.